Κόσμος Σάββατο 2/01/2021, 17:24
ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Θα υπάρξουν κι άλλες επιδημίες σαν τον κορωνοϊό

Φάουτσι: Θα υπάρξουν κι άλλες επιδημίες σαν τον κορωνοϊό

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν κι άλλες επιδημίες σαν τον κορωνοϊό εξέφρασε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, απευθύνοντας έκκληση για σωστή και έγκαιρη προετοιμασία.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, ο Αμερικανός επιστήμονας υπογράμμισε ότι η σημερινή πανδημία μάς δίδαξε πολλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε βιολογικές απειλές από τη φύση.

«Θα πρέπει να εφαρμόσουμε, όσα μαθαίνουμε τώρα, την επόμενη φορά που θα προκύψει αντίστοιχη απειλή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα προκύψει» επεσήμανε, στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, επανέλαβε την ανάγκη χρήσης μάσκας ακόμη και μετά τον εμβολιασμό, ενώ διευκρίνισε ότι για την επίτευξη γενικής ανοσίας απαιτείται ο εμβολιασμός ενός 70% – 85% του πληθυσμού.

Το συγκεκριμένο ποσοστό, μάλιστα, εκτίμησε δεν πρόκειται να επιτευχθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου. «Σ’ έναν χρόνο πιστεύω ότι θα μπορούμε να αλληλεπιδρούμε κανονικά» κατέληξε. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου, αφού πρώτα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έκανε αποδεκτό το αίτημα των Pfizer – BioNTech για την έκτακτη χρήση του εμβολίου. 

Λίγες ημέρες αργότερα, οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν και το εμβόλιο της Moderna. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News