Κόσμος Τρίτη 29/12/2020, 17:37
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: On camera ο εμβολιασμός της Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: On camera ο εμβολιασμός της Κάμαλα Χάρις

Μπροστά στις κάμερες αναμένεται να εμβολιασθεί σήμερα η επόμενη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, καθώς η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν -που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου- επιδιώκει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης απέναντι στον εμβολιασμό, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες προτού το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο για τον ευρύ πληθυσμό.

Η γερουσιαστής Χάρις, που θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αποτελέσει τη υψηλού κύρους προσωπικότητα που προέρχεται από εθνική μειονότητα -η Χάρις είναι αφροαμερικανή και με ασιατικές ρίζες- και κάνει το εμβόλιο, μετά τον εμβολιασμό του Γενικού Αρχιάτρου των ΗΠΑ, Τζερόμ Άνταμς, στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η μάχη κατά του κορωνοϊού -που έχει μολύνει περισσότερους από 19 εκατ. Αμερικανούς και έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 334.000- αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Ο Μπάιντεν εμβολιάσθηκε δημοσίως την προηγούμενη εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News