Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 08:51
ΗΠΑ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Επιδείνωση της κατάστασης μετά τις γιορτές φοβάται ο Φάουτσι

Επιδείνωση της κατάστασης μετά τις γιορτές φοβάται ο Φάουτσι

Για τον κίνδυνο επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προειδοποίησε ο Αμερικανός επιδημιολόγος δρ. Άντονι Φάουτσι την Κυριακή.

Μιλώντας στο CNN o επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως συμμερίζεται την εκτίμηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προειδοποίησε την Τρίτη ότι «οι πιο σκοτεινές μέρες μας στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας». «Συμμερίζομαι την ανησυχία του για το ό,τι ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες» εκφράζοντας φόβους για την αύξηση των κρουσμάτων λόγω των εορτών.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον ρυθμό της διανομής εμβολίων.

Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το CNBC οι ΗΠΑ κατέγραφαν ημερησίως 189.578 νέα κρούσματα και 2.250 θανάτους κατά μέσο όρο λόγω του κορωνοϊού. «Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε 200.000 κρούσματα την ημέρα και καταγράφονται 2.000 θάνατοι ημερησίως με τις νοσηλείες να ξεπερνούν τις 120.000, βρισκόμαστε πραγματικά σε πολύ κρίσιμο σημείο», πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News