Κόσμος Τετάρτη 24/08/2022, 15:51
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στρατιωτική βοήθεια 3 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

ΗΠΑ: Στρατιωτική βοήθεια 3 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία

Ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 3 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανήμερα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας της Ουάσιγκτον από την εισβολή της Ρωσίας, πριν από έξι μήνες.

Η βοήθεια έρχεται καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Ρωσία φαίνεται να σχεδιάζει νέες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας καθώς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του», είπε ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας το πακέτο.

Η βοήθεια περίπου 2,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων «θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει συστήματα αεράμυνας, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, αντι-drone συστήματα και ραντάρ για να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να αμύνεται μακροπρόθεσμα», είπε.

Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποσχεθεί περίπου 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση Μπάιντεν, τον Ιανουάριο του 2021. Από το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαθέσει περισσότερα από 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News