Κόσμος Τρίτη 14/06/2022, 17:58
ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα: Στα προ κορωνοϊού επίπεδα η χρήση κοκαΐνης στην Ε.Ε.

Έρευνα: Στα προ κορωνοϊού επίπεδα η χρήση κοκαΐνης στην Ε.Ε.

H καταπολέμηση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γίνεται συνεχώς πιο σύνθετη, καθώς όχι μόνο αναπτύσσονται νέες ουσίες, αλλά και δημιουργούνται καινούργιες δίοδοι διακίνησης.

Νέα έκθεση από την αρμόδια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παρακολουθεί τις τάσεις και τις εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα, συνοψίζει τα αποτελέσματά της σε μία φράση «Οπουδήποτε, Οτιδήποτε, Οποιοσδήποτε».

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, μία σειρά νέων διαδικασιών οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού των ναρκωτικών που διακινούνται, στην εμφάνιση νέων διόδων, αλλά και μεθόδων απόκρυψης.

Η διαθεσιμότητα και η χρήση ναρκωτικών παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε ολόκληρη την Ε.Ε. Περίπου 83,4 εκατ. άτομα, ή 29% των ενηλίκων μεταξύ 15 και 64 ετών εκτιμάται ότι σε κάποια στιγμή της ζωής τους έχουν κάνει χρήση παράνομων ουσιών, σύμφωνα με την έρευνα.

Μάλιστα, παρατηρείται ότι υπήρξε «ταχεία ανάκαμψη στην παροχή και χρήση ναρκωτικών», μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, η χρήση της κοκαΐνης επέστρεψε στα επίπεδα προ πανδημίας, ενώ υπάρχουν και ενδείξεις για αύξηση της χρήσης του κρακ.

O διευθυντής της αρμόδιας αρχής, Alexis Goosdeel, δηλώνει συγκεκριμένα ότι «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, όπου παρατηρούμε τον αντίκτυπο των προβλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά σχεδόν παντού. Τώρα αντιμετωπίζουμε μία πιο σύνθετη κατάσταση ναρκωτικών, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη διαθεσιμότητα και ευρύτερη γκάμα στα μοτίβα κατανάλωσης».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος: φάρμακο γιάτρεψε όλους τους ασθενείς για πρώτη φορά

Παχυσαρκία: Το φάρμακο που έχει το αποτέλεσμα εγχείρησης χωρίς νυστέρι

Γιατί κάποιοι δεν κόλλησαν κορωνοϊό;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News