Κόσμος Παρασκευή 25/03/2022, 13:38
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτιμήσεις για 300 νεκρούς αμάχους στο θέατρο της Μαριούπολης

Εκτιμήσεις για 300 νεκρούς αμάχους στο θέατρο της Μαριούπολης

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης, όπου εκατοντάδες πολίτες είχαν βρει καταφύγιο. 

Μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των νεκρών, καθώς τα συντρίμμια και οι ανελέητοι βομβαρδισμοί καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό των σωρών.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις,ενώ η Μόσχα αρνείται ότι επιτέθηκε στο θέατρο.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, προκύπτουν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Θέατρο της Μαριούπολης μετά από χτυπήματα από ρωσικό αεροσκάφος», έγραψε το δημαρχείο της Μαριούπολης στο Telegram.

Η επικοινωνία με τη Μαριούπολη είναι εξαιρετικά δύσκολη, επομένως είναι δύσκολο να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι πληροφορίες.

Εκτιμήσεις από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αμάχους που έδωσαν συνέντευξη στο BBC και την ομάδα εκστρατείας Human Rights Watch αναφέρουν ότι τις μέρες πριν την επίθεση βρίσκονταν μέσα στο κτίριο μεταξύ 500 και 1.000 ατόμων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News