Κόσμος Κυριακή 13/03/2022, 11:15
ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Πλήγμα σε στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ – Νεκροί και τραυματίες

Oυκρανία: Πλήγμα σε στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ – Νεκροί και τραυματίες

Τα πλήγματα που είχαν σήμερα στόχο μια στρατιωτική βάση στη δυτική Ουκρανία, κοντά στο Λβιβ, στοίχισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους και τραυμάτισαν 57, σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τις περιφερειακές στρατιωτικές αρχές και το δήμαρχο του Λβιβ.

«Δυστυχώς 57 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται, εννέα ήρωες είναι νεκροί», δήλωσε μέσω του Telegram ο στρατιωτικός διοικητής της περιφέρειας του Λβιβ, ο Μαξίμ Κοζίτσκι.

Ο Αντρίι Σαντόβι, ο δήμαρχος του Λβιβ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τη βάση, ανακοίνωσε τον ίδιο απολογισμό επίσης μέσω του Telegram.

O ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε εξάλλου πως στη βάση που βομβαρδίστηκε «εργάζονται» ξένοι εκπαιδευτές.

«Η Ρωσία επιτέθηκε στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Ξένοι εκπαιδευτές εργάζονται εκεί», ανέφερε ο υπουργός με μήνυμά του στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 3.687 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το Reuters σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή.

Εξάλλου η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει τις αποστολές αερίου μέσω της Ουκρανίας με όγκους 109,6 εκατ. κυβικών μέτρων, από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα που ήταν την προηγουμένη.

 

Πηγή: Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News