Κόσμος Σάββατο 26/02/2022, 15:37
ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι

Τρίτη ημέρα πολέμου

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία, με το κύριο μέτωπο των συγκρούσεων να εξελίσσεται περιμετρικά και εντός του Κιέβου, μετά την κατάρρευση των προσπαθειών για διμερείς διαπραγματεύσεις και την επανέναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παραμένει στην πρωτεύουσα και αρνείται να φύγει, διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλες πόλεις – κλειδιά της περιφέρειας. 

Strike on block in KyivStrike on block in Kyiv
* Η στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπάει κτίριο στο Κίεβο

Ενόσω οι μάχες εξελίσσονται σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 5.00 το απόγευμα. 

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι-1

Στο μεταξύ, πολεμικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα και στα νότια – ανατολικά της Ουκρανίας, όπου η Ρωσία έχει καταλάβει ορισμένες περιοχές.

polemos-stin-oykrania-chartes-pos-exelissetai-i-rosiki-eisvoli0
Φωτ. New York Times

Ο αριθμός των νεκρών παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος, αν και σίγουρα ανέρχεται σε τετραψήφια επίπεδα, καθώς και τα δύο στρατόπεδα μετρούν απώλειες.  

Την ίδια ώρα, οι προσφυγικές ροές προς τις γειτονικές χώρες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ μόνο προς την Πολωνία έχουν καταφύγει τουλάχιστον 100.000 Ουκρανοί.

Υπό πολιορκία το Κίεβο – Αρνείται να φύγει ο Ζελένσκι-2
Φωτ. AP

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων μπορεί να φθάσει έως και το ένα εκατομμύριο, ενώ ο ΟΗΕ ανεβάζει τον ανώτατο αριθμό στα 5 εκατομμύρια.  

Παράλληλα, πέραν των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί (πάγωμα περιουσίας του Πούτιν και Λαβρόφ) ή εξετάζεται να επιβληθούν (SWIFT), η Δύση ετοιμάζεται να στείλει όπλα και χρηματική βοήθεια προς υποστήριξη του Κιέβου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη Μελιτόπολη – Στους 198 οι νεκροί

Προς Μολδαβία κινούνται οι Έλληνες που επιστρέφουν από το Κίεβο

Ουκρανία: Ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Πούτιν, Λαβρόφ και αξιωματούχους

Τ. Μπάιντεν: Εντολή για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 350 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News