Κόσμος Τρίτη 8/02/2022, 22:45
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

J&J: Προσωρινή παύση της παραγωγής του εμβολίου της κατά της Covid-19

J&J: Προσωρινή παύση της παραγωγής του εμβολίου της κατά της Covid-19

Στο κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της που κατασκευάζει το εμβόλιο της κατά της COVID-19 προχώρησε η Johnson & Johnson το προηγούμενο έτος, χωρίς να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με τους New York Times επικαλούμενοι πηγές. 

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 της Johnson & Johnson είναι το εμβόλιο επιλογής για μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρεία, η οποία έχει ήδη μείνει πολύ πίσω στις παραδόσεις της σε φτωχότερες χώρες, στα τέλη του περασμένου έτους έκλεισε αθόρυβα το μοναδικό εργοστάσιο που παράγει δόσεις του εμβολίου.

Πρόκειται για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου που βρίσκεται στην ολλανδική πόλη Λέιντεν, μετά από παύση κάποιων μηνών, χωρίς να είναι ακόμη σαφές εάν υπήρξαν επιπτώσεις στις προμήθειες των εμβολίων. Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζει και πάλι το εμβόλιο σε λίγους μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το εργοστάσιο είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει ένα πειραματικό, αλλά δυνητικά πιο κερδοφόρο, εμβόλιο που θα προστατεύει από έναν διαφορετικό ιό. 

Η J&J διατηρεί εξάλλου εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στις αποθήκες της, όπως διευκρίνισε η εταιρεία. 

«Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις όσον αφορά την πρωτοβουλία COVAX και την Αφρικανική Ένωση», ανέφερε η J&J.

Ωστόσο, το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου στο Λέιντεν θα μπορούσε να μειώσει την προσφορά του εμβολίου της J&J κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με εκ των έσω πηγή.

Πηγή: The New York Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News