Κόσμος Παρασκευή 21/01/2022, 19:00
ΚΟΣΜΟΣ

H 19χρονη που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 155 ημέρες

Η πρώτη γυναίκα που έκανε σόλο τον γύρο του κόσμου

H 19χρονη που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 155 ημέρες

Η 19 χρονη Zara Rutherford βελγικής και βρετανικής καταγωγής έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε μόνη το γύρο του κόσμου. Το ταξίδι της διήρκεσε 155 ημέρες, καλύπτοντας 52.000 χιλιόμερα και 31 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Πραγματοποίησε το ταξίδι της σε ένα αεροσκάφος τύπου Shark microlight. Πρόκειται για ένα διθέσιο ελικοφόρο τόσο μικρό που θα μπορούσε ένα μόνο άτομο να το σπρώξει στον διάδρομο του αεροδρομίου. Στα θετικά του αεροσκάφους είναι ότι αντιστέκεται στα κενά αέρος και γενικότερα τις αναταραχές εν πτήσει.

Η Zara, που προσγειώθηκε χθες στην περιοχή Φλάνδρα του Βελγίου, δήλωσε στην ορδή δημοσιογράφων που την περίμενε ότι δεν είχε ακόμη συνειδητοποιήσει το ταξίδι που μόλις είχε ολοκληρώσει.

H 19χρονη που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 155 ημέρες-1

Η εμπειρία της 19χρονης Zara ήταν άλλες στιγμές υπέροχη και άλλες πολύ τρομακτική. «Το χειρότερο κομμάτι ήταν όταν πετούσα πάνω από τη Σιβηρία, διότι ήταν πάρα πολύ κρύο. Ήταν μείον 35 βαθμούς στο έδαφος, εάν έσβηνε η μηχανή, θα έκαναν ώρες να με σώσουν και δεν ξέρω για πόσο θα μπορούσα να επιβιώσω», τόνισε η ίδια.

Η ίδια περιέγραψε επίσης ότι ήρθε αντιμέτωπη με καπνό από πυρκαγιές, που την υποχρέωσαν να προσγειωθεί εκτάκτως σε έναν από τους προορισμούς της. «Δεν μπορούσα να δω μπροστά μου. Είχαν όλα ένα χρώμα καφέ, καπνού, πράσινου βρώμικου», δήλωσε μεταξύ άλλων.

H 19χρονη που έκανε τον γύρο του κόσμου σε 155 ημέρες-2

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Superacht 80 μέτρων «ξύνει» γέφυρα στην Ολλανδία

Πώς χάναμε 1,5 δισ. τόνους φρέσκου νερού κάθε μέρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News