Κόσμος Δευτέρα 17/01/2022, 14:31
ΚΟΣΜΟΣ

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί

Μία βρετανική pub με ιστορία 300 ετών αναζητά νέο μάνατζερ. Μοιάζει με μια απλή δουλειά, αλλά δεν είναι.  Καθώς η pub βρίσκεται στο νησί Piel, απέναντι από τις ακτές της Κάμπρια, ο νέος διευθυντής του Ship Inn θα πρέπει να ακολουθήσει την παράδοση και να στεφθεί «μονάρχης» του νησιού.

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί-1
φωτ.: Το νησί Piel 

 

Αφότου οι προηγούμενοι υπεύθυνοι της pub αποχώρησαν, τον Ιούλιο, το δημοτικό συμβούλιο που διαχειρίζεται το νησί Piel αναζητά τον άνθρωπο που θα μισθώσει to Ship Inn για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μαζί με την pub, θα αναλάβει την ευθύνη ενός νησιού που περιλαμβάνει τρία σπίτια, ένα κατεστραμμένο κάστρο του 14ου αιώνα και ένα κάμπινγκ.

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί-2
φωτ.: pielisland.co.uk

Το νησί των 200 στρεμμάτων είναι προσβάσιμο μόνο με το φέρι, όμως καθώς είναι ιδιαίτερα όμορφο, δέχεται αρκετούς επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί-3
φωτ.: pielisland.co.uk

Από τα 1800, όποιος διοικεί την pub στέφεται και «Βασιλιάς του Piel», με την τελετή στέψης να προβλέπει ότι ο νέος μονάρχης κάθεται σε μία αρχαία πολυθρόνα, φορώντας ένα κράνος και κρατώντας ένα σκουριασμένο ξίφος, την ώρα που τον λούζουν με κουβάδες μπύρας.

Αναζητείται βασιλιάς ή βασίλισσα για απομονωμένο νησί-4
φωτ.: pielisland.co.uk

Πάντως, τα καθήκοντα του νέου μονάρχη δεν είναι και τόσο αριστοκρατικά. Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα είναι υπεύθυνος «για τη λειτουργία του Ship Inn, την συντήρηση των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου και τη διαχείριση του κάμπινγκ, της τουαλέτας και των ντους».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News