Κόσμος Δευτέρα 20/12/2021, 12:30
ΚΟΣΜΟΣ

Moderna: 37 φορές περισσότερα αντισώματα έναντι της Όμικρον με την τρίτη δόση

Moderna: 37 φορές περισσότερα αντισώματα έναντι της Όμικρον με την τρίτη δόση

Η τρίτη δόση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού αυξάνει σημαντικά τα αντισώματα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε η Moderna, καθώς οι επιστήμονές της δουλεύουν πάνω σε ένα εμβόλιο ειδικά για τη νέα μετάλλαξη. 

Η ενισχυτική δόση των 50 μικρογραμμαρίων που χορηγείται προκάλεσε αύξηση 37 φορές στα αντισώματα, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. Η Moderna δοκίμασε επίσης μία δόση 100 μικρογραμμαρίων, η οποία αύξησε τα αντισώματα κατά 83 φορές σε σχέση με τις δύο πρώτες δόσεις. 

Πρόκειται για μία καλή ένδειξη, την ώρα που οι φαρμακευτικές προσπαθούν να κατανοήσουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλιά τους έναντι της νέας μετάλλαξης. 

Οι Pfizer και BioNTech είπαν προ ημερών ότι μία τρίτη δόση του δικού τους εμβολίου ίσως να χρειάζεται απέναντι στην Όμικρον, αφότου έρευνες έδειξαν μείωση 25 φορές στα αντισώματα έναντι της μετάλλαξης σε άτομα που είχαν κάνει μόνο δύο δόσεις. 

Η Moderna σκοπεύει να αρχίσει τις δοκιμές σε ανθρώπους του εμβολίου που αναπτύσσει ειδικά για τη μετάλλαξη Όμικρον στις αρχές του 2022. 

Ο CEO της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «καθησυχαστικά». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News