Κόσμος Τρίτη 7/12/2021, 13:41
ΚΟΣΜΟΣ

Covid: Αποτελεσματική η θεραπεία αντισωμάτων της GSK έναντι της Όμικρον

Και στις 37 μεταλλάξεις της παραλλαγής

Covid: Αποτελεσματική η θεραπεία αντισωμάτων της GSK έναντι της Όμικρον

Αποτελεσματική έναντι όλων των συνδυασμών των μεταλλάξεων της νέας παραλλαγής Όμικρον αποδεικνύεται η θεραπεία αντισωμάτων της GlaxoSmithKline (GSK), όπως προκύπτει από νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα. 

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα έδειξαν ότι η θεραπεία κατά της Covid αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά όλες τις μεταλλάξεις της αφρικανικής παραλλαγής και όχι απλώς τις πιο βασικές και διαδεδομένες από αυτές. 

Άλλωστε, στην έρευνα εξετάστηκαν και οι 37 μεταλλάξεις που έχουν ανιχνευτεί μέχρι στιγμής. 

Τα παραπάνω στοιχεία από την GSK επέρχονται εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας για το αν η παραλλαγή Όμικρον περιορίζει ή εξαλείφει την επιδραστικότητα των υπαρχόντων φαρμάκων και εμβολίων, κάτι που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία. 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η θεραπεία θα συνεχίσει να ωφελεί σημαντικά τους ασθενείς, προκειμένου να αποφεύγουν τις πιο δυσάρεστες επιπτώσεις της ασθένειας» επισημαίνει ο George Scangos, επικεφαλής της Vir Biotechnology, με την οποία συνεργάζεται η GSK. 

Η φαρμακευτική αγωγή, γνωστή και ως Xevudy ή Sotrovimab, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid κατά 79%, όπως έχουν δείξει οι έρευνες. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις πριν ημέρες άναψε το πράσινο φως στη χορήγησή της σε ασθενείς που θεωρούνται πιο ευάλωτοι και έχουν υποκείμενα νοσήματα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεραπείες αντισωμάτων θεωρούνται ένα από τα πολλά εργαλεία που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση της Covid-19.  

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστό και τι συμβαίνει με τα εμβόλια και κατά πόσο οι εμβολιασμένοι θεωρούνται θωρακισμένοι έναντι της Όμικρον. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα – Θετικό ζευγάρι που ταξίδεψε από τη Ν. Αφρική

Φάουτσι: «Ενθαρρυντικές» οι πρώτες ενδείξεις για τη βαρύτητα της Όμικρον

Τα νεότερα δεδομένα για την Όμικρον – Υψηλός ο κίνδυνος επαναλοίμωξης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News