Κόσμος Δευτέρα 6/12/2021, 19:19
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Χτύπημα κατά της Όμικρον – Υποχρεωτικός εμβολιασμός στον ιδιωτικό τομέα

Νέα Υόρκη: Χτύπημα κατά της Όμικρον – Υποχρεωτικός εμβολιασμός στον ιδιωτικό τομέα

Η πρώτη πόλη που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα καθίσταται η Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δημάρχου, Bill de Blasio, το μέτρο θα είναι ένα «προληπτικό χτύπημα» απέναντι στην νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Από τις 27 Δεκεμβρίου, και μόλις λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του de Blasio, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Νέα Υόρκη θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί. Το μέτρο καλύπτει περίπου 184.000 επχειρήσεις.

Παράλληλα, σφίγγουν τα μέτρα και όσον αφορά την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, τον τομέα της διασκέδασης και την σωματική άσκηση. Μέχρι στιγμής όσοι εισέρχονται στους εν λόγω χώρους υποχρεούνται να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Από τις 14 Δεκεμβρίου, αυτό το μέτρο θα ισχύει μόνο για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ οι μεγαλύτεροι θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο επόμενος δήμαρχος

Ο Eric Adams που θα διαδεχθεί τον de Blasio στη θέση του δημάρχου δεν έχει ακόμη σχολιάσει εάν θα διατηρήσει τα μέτρα και ιδίως την υποχρέωση εμβολιασμού στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Εκπρόσωπός του Adams δήλωσε ότι ο νέος δήμαρχος «θα εξετάσει το μέτρο και άλλες στρατηγικές κατά της Covid, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του».

Ο de Blasio υποστήριξε πως τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα, ώστε να προστατευθεί η πόλη από το νέο κύμα, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να καταφύγουν σε καθεστώτα lockdown, όπως έχουν κάνει κάποιες περιοχές και χώρες στην Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους περιορισμούς να επιστρέψουν- δεν μπορούμε να κλείσουμε εδώ στην πόλη της Νέας Υόρκης», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Φάουτσι: «Ενθαρρυντικές» οι πρώτες ενδείξεις για τη βαρύτητα της Όμικρον

ΗΠΑ: Σε τουλάχιστον 15 Πολιτείες η μετάλλαξη Όμικρον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News