Κόσμος Σάββατο 27/11/2021, 19:52
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στη Βρετανία

Μπόρις Τζόνσον: Νέα μέτρα για όσους εισέρχονται στη Βρετανία

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την αποτροπή της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η νέα μετάλλαξη μπροεί να επεκταθεί ταχέως και να επηρεάσει όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα απατείται η πραγματοποίηση PCR τεστ για την είσοδο οποιδήποτε ταξιδιώτη στη Βρετανία. Το τεστ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο ημερών από την άφιξη στη χώρα.

Επίσης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Όποιος βγαίνει θετικός στον ιό θα μπαίνει σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών, ανεξάρτητα εάν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κανόνες για τη χρήση μάσκας σε επιχειρήσεις και στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα γίνουν αυστηρότεροι σε ολόκληρη τη χώρα.

«Η Όμικρον μπορέι να μειώσει την προστασία των εμβολίων μας σε βάθος χρόνου. Επομένως, οφείλουμε να λάβουμε στοχευμένα και ανάλογα μέτρα, όσο μαθαίνουμε περισσότερα», δήλωσε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα βρέθηκαν δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης στη Βρετανία. Και οι δύο είχαν επιστρέψει από χώρες της νοτίου Αφρικής.

Η βρετανική κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε ότι τέσσερις ακόμη χώρες της Αφρικής, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ζάμπια και η Ανγκόλα, μπαίνουν σε «κόκκινη λίστα» από τα ξημερώματα της Κυριακής. Όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία με δικά τους έξοδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Υγείας Νοτίου Αφρικής: Αβάσιμοι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί – Ποιες χώρες ανήγγειλαν μέτρα

Η. Μόσιαλος: Ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News