Κόσμος Πέμπτη 18/11/2021, 20:38
ΚΟΣΜΟΣ

Οι επενδυτές crypto που διεκδικούν αντίγραφο του αμερικανικού Συντάγματος

Οι επενδυτές crypto που διεκδικούν αντίγραφο του αμερικανικού Συντάγματος

Ένα σπάνιο και πολύτιμο αντίγραφο του αμερικανικού Συντάγματος από το 1787 πωλείται σήμερα σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, το οποίο αναμένεται να λάβει προσφορές έως και 20 εκατ. δολαρίων.

Εκτός από τους συλλέκτες που παραδοσιακά δείχνουν ενδιαφέρον για τέτοιου είδους σπάνια αντικείμενα, μεταξύ των πλειοδοτών πρόκειται να βρεθεί και μία ομάδα επενδυτών κρυπτονομισμάτων, οι Constitution DAO.

Η ομάδα αυτή ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει 40 εκατ. δολάρια προς το σκοπό αυτό, ενώ δηλώνει ότι πρόκειται να συνεργαστεί με κάποιον οργανισμό, ώστε να το εκθέσει με τον κατάλληλο τρόπο.

Οι επενδυτές crypto που διεκδικούν αντίγραφο του αμερικανικού Συντάγματος-1

Πρόβλεψη για ειδική φύλαξη

Στην ιστοσελίδα του Constitution DAO αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το τελικό σπίτι (που θα φιλοξενήσει το Σύνταγμα) θα πρέπει να έχει τις γνώσεις, ώστε να το στεγάζει, αποθηκεύει και να συντηρεί το αντικείμενο».

«Επιπλέον, η κοινότητα έχει εκφράσει έντονες προτιμήσεις όσον αφορά ιδρύματα που είναι ανοιχτά στο κοινό και διατεθειμένα να καλύψουν το κόστος που απαιτείται για τη στέγαση του εγγράφου», τονίζει η ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι DAO είναι συντομογραφία για «decentralized autonomous organization» (αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση), που ουσιαστικά παραπέμπει στην τεχνολογία blockchain η οποία χρησιμοποιείται για τη συναλλαγή κρυπτονομισμάτων.

Οι επενδυτές που συγκαταλέγονται στην ομάδα θα χρησιμοποιήσουν στην πλειοδοσία κατά κύριο λόγο ethereum, το δεύτερο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Η ευρωπαϊκή start up που θέλει να «κοιτάξει στα μάτια» την Coinbase

Tarantino: Μήνυση από τη Miramax για τα πνευματικά δικαιώματα του Pulp Fiction

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News