Κόσμος Παρασκευή 22/10/2021, 19:33
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 17 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Το πιο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα από το 2016

Ρωσία: 17 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο παραγωγής πυρίτιδας και χημικών προϊόντων στην επαρχία Ριαζάν, στη Ρωσία. 

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, επρόκειτο για το σύνολο των υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονταν εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο. Οι 16 ανασύρθηκαν από τα ερείπια, ενώ ο τελευταίος κατέληξε στο νοσοκομείο. 

Βίντεο απαθανατίζει τη στιγμή του δυστυχήματος, με μια τεράστια κίτρινη πύρινη σφαίρα να υψώνεται στον αέρα. Φωτογραφίες από τα χαλάσματα, στη συνέχεια, επιβεβαίωσαν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής. 

Το κτίριο έχει γκρεμιστεί ολοσχερώς, καθώς έχουν απομείνει ορισμένες μόνο μεμονωμένες κατασκευές. Ταυτόχρονα, οι διασώστες συνεχίζουν να ρίχνουν νερό, προκειμένου να αραιώσουν τους δεκάδες τόνους νιτρικού άλατος, οι οποίοι εξακολουθούν να υπάρχουν στο σημείο. 

Ρωσία: 17 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών-1

Ανώνυμη πηγή απέδωσε την έκρηξη σε παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας της τεχνολογικής διαδικασίας. Η Ανακριτική Επιτροπή, από την πλευρά της, άσκησε ποινική δίωξη στους υπεύθυνους του εργοστασίου, ενώ ειδική μονάδα ήδη διερευνά τα ακριβή αίτια. 

Ο υπουργός Εργασίας της επαρχίας Ριαζάν ανακοίνωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων θα δοθεί αποζημίωση 1 εκατ. ρουβλίων (12.219 ευρώ), ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής κήρυξε την 25η Οκτωβρίου ως ημέρα πένθους.

Το εργοστάσιο «Ραζριάντ», στις εγκαταστάσεις του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη, εξειδικεύεται στην παραγωγή βιομηχανικών εκρηκτικών, ενώ ασχολείται και με την διάθεση πυρομαχικών. 

Ήταν το πιο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα των τελευταίων πέντε ετών (από το 2016) σε όλη τη Ρωσία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS