Κόσμος Πέμπτη 3/12/2020, 17:28
ΚΟΣΜΟΣ

IBM:Χάκερς πήγαν να «χτυπήσουν» τα εμβόλια

IBM:Χάκερς πήγαν να «χτυπήσουν» τα εμβόλια

Προσπάθεια χάκερς να παρεισφρήσουν στην αλυσίδα διανομής των εμβολίων του κορωνοϊού ξεσκέπασαν οι αναλυτές κυβερνοασφάλειας της IBM. Η εταιρεία απηύθυνε έκκληση προς τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην αλυσίδα της διακίνησης των εμβολίων σε συνθήκες βαθιάς κατάψυξης, να παραμείνουν «σε επαγρύπνηση» και «σε υψηλό επίπεδο συναγερμού».

Η task force της IBM που έχει αναλάβει να εντοπίσει απειλές κυβερνοασφάλειας σχετικά με την Covid-19 ανακάλυψε ψευδή emails, τα οποία δήθεν προέρχονται από Κινέζο στέλεχος μιας υπαρκτής εταιρείας που συμμετέχει στην αλυσίδα διακίνησης των εμβολίων. Τα emails, που  ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο, στόχευσαν σε μία σειρά από οργανισμούς σε έξι χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γερμανία, η Ν. Κορέα, η Τσεχία και η Ταϊβάν.

«Εκτιμούμε ότι στόχος αυτής της καμπάνιας ίσως να ήταν να κλέψουν στοιχεία, ώστε να αποκτήσουν στο μέλλον παράνομη πρόσβαση», αναφέρει η έκθεση της IBM. «Από εκεί, ο αντίπαλος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικές επικοινωνίες καθώς και στη διαδικασία, τις μεθόδους και τα σχέδια για τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με την IBM, οι επιθέσεις στόχευαν σε οργανισμούς που σχετίζονται με την The Vaccine Alliance, η οποία δουλεύει για να εξασφαλίσει σε χώρες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων πρόσβαση στα εμβόλια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News