Κόσμος Τετάρτη 4/08/2021, 17:13
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Συμφωνία με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις του επερχόμενου εμβολίου της

Με ανακοίνωσή της η Novavax επιβεβαίωσε τη συμφωνία

Ε.Ε.: Συμφωνία με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις του επερχόμενου εμβολίου της

Σε συμφωνία με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Novavax ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την προμήθεια 200 εκατ. δόσεων του επερχόμενου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της σήμερα Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα παραλάβουν 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου μόλις αυτό εξασφαλίσει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ενώ υπάρχει και το περιθώριο για την προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων έως το 2023. 

«Καθώς οι νέες μεταλλάξεις της Covid-19 εξαπλώνονται στην Ευρώπη και στον κόσμο, το νέο αυτό συμβόλαιο με μία εταιρεία που ήδη δοκιμάζει επιτυχώς το εμβόλιό της κατά των μεταλλάξεων αυτών, συνιστά μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα στην προστασία του πληθυσμού μας», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως διευκρινίζει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της, βάσει του συμβολαίου οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραλάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax από το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Με ανακοίνωσή της, η Novavax επιβεβαίωσε τη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι εργάζεται για να εξασφαλίσει την έγκριση από την ευρωπαϊκή υγειονομική ρυθμιστική αρχή εντός του γ΄ τριμήνου του 2021 και πως η προμήθεια των πρώτων δόσεων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News