Κόσμος Κυριακή 11/07/2021, 11:21
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για το 2021 στη Νέα Νότια Ουαλία

Σε lockdown παραμένει το Σίδνεϊ

Αυστραλία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για το 2021 στη Νέα Νότια Ουαλία

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για το 2021 εμφάνισε η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, η οποία δίνει μάχη για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα. 

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή ανακοίνωσε 77 νέα περιστατικά Covid, δηλαδή 27 περισσότερα σε σχέση με το Σάββατο. Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, βρίσκεται εδώ και μέρες σε σκληρό lockdown.

«Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 100 αύριο» έσπευσε να σχολιάσει ο τοπικός πρωθυπουργός, Gladys Berejiklian, προεξοφλώντας την περαιτέρω άνοδο των περιστατικών.

Από την έναρξη του νέου κύματος, οι αρχές έχουν καταγράψει 566 νέα περιστατικά Covid, εκ των οποίων η πλειοψηφία αφορούσε την παραλλαγή Δέλτα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ και τα προάστια, προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω διασπορά. 

Η γειτονική πολιτεία της Βικτόριας, πάντως, συμπλήρωσε την 11η διαδοχική ημέρα, χωρίς την εκδήλωση νέων μολύνσεων, καθώς το κλείσιμο των συνόρων με τις όμορες περιοχές αποδεικνύεται αποτελεσματικό. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News