Κόσμος Δευτέρα 21/06/2021, 18:50
ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπανάκι» Πούτιν για Covid-19: Η κατάσταση επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές

Tην ιδέα των τακτικών επανεμβολιασμών προωθεί το Κρεμλίνο

«Καμπανάκι» Πούτιν για Covid-19: Η κατάσταση επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές

H επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που οι αρχές άρχισαν να προωθούν την ιδέα των τακτικών επανεμβολιασμών σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφερθεί στο πώς η χώρα, που έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια και έχει πουλήσει το βασικό εμβόλιό της Sputnik V σε άλλα κράτη, αντιμετώπισε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Ωστόσο, έκτοτε τα νέα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί, κυρίως στη Μόσχα, όπου καταγράφηκε το Σάββατο ρεκόρ 9.120 κρουμάτων. Το Κρεμλίνο απέδωσε την αύξηση αυτή στη διστακτικότητα των ανθρώπων να εμβολιαστούν και στον «μηδενισμό».

«Δυστυχώς, η απειλή του κορονοϊού δεν έχει υποχωρήσει. Σε πολλές περιοχές η κατάσταση επιδεινώνεται» δήλωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα έχουν κυκλοφορήσει στα social media βίντεο που φέρεται να δείχνουν ασθενείς να είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμα ενός διαδρόμου νοσοκομείου στην Αγία Πετρούπολη. Οι τοπικές αρχές εξετάζουν το βίντεο προκειμένου να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητά του.

Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν ή να ωθήσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε όσους το κάνουν τη δυνατότητα να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, αλλά και απειλώντας όσους δεν επιθυμούν να το πράξουν με περικοπές εισοδημάτων ή και απόλυση.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων, με πάνω από 17.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στην παραλλαγή «Δέλτα».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι επανεμβολιασμοί είναι το επόμενο βήμα. «Ο επανεμβολιασμός θα είναι και είναι αναπόφευκτος, όχι απλά ο εμβολιασμός, αλλά ο επανεμβολιασμός, για όσους θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι, οι συγγενείς και αγαπημένοι τους» ανέφερε.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News