Κόσμος Σάββατο 12/06/2021, 10:59
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν συγκρίνει τον Τζο Μπάιντεν με τον «ταλαντούχο» Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πούτιν συγκρίνει τον Τζο Μπάιντεν με τον «ταλαντούχο» Ντόναλντ Τραμπ

Οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την επόμενη εβδομάδα. 

Πούτιν και Μπάιντεν θα συναντηθούν την Τετάρτη στη Γενεύη, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να θέσει ζητήματα όπως οι κυβερνοεπιθέσεις που ξεκινούν από τη Ρωσία, η επιθετικότητα της Μόσχας έναντι της Ουκρανίας και η φυλάκιση αντιφρονούντων. 

«Έχουμε μία διμερή σχέση η οποία έχει επιδεινωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών», είπε ο Πούτιν στο NBC. 

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ σαν «ένα εξαιρετικό άτομο, ένα ταλαντούχο άτομο», προσθέτοντας όμως ότι είναι παρορμητικός. Μιλώντας για τον Μπάιντεν, είπε ότι ως πολιτικός καριέρας είναι «ριζικά διαφορετικός» από τον «έντονο» Τραμπ. 

«Η μεγάλη μου ελπίδα είναι ότι ναι, υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα, κάποια μειονεκτήματα, αλλά δεν θα υπάρξουν παρορμητικές κινήσεις από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου», είπε ο Πούτιν. 

Ο Πούτιν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι στις εκλογές του 2016 υποστήριζε τον Τραμπ, ο οποίος με τη σειρά του εξέφραζε θαυμασμό για τον Ρώσο ηγέτη. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News