Κόσμος Παρασκευή 11/06/2021, 16:54
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Νέο lockdown παρότι το 75% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση

Περισσότερα από 7.700 νέα κρούσματα την Πέμπτη

Χιλή: Νέο lockdown παρότι το 75% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση

Μπορεί το 58% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 75% να έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση, αλλά οι κάτοικοι του Σαντιάγκο στη Χιλή θα αναγκαστούν να κλειστούν εκ νέου στα σπίτια τους, καθώς η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown.

Κι αυτό, διότι την Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 7.716 νέα κρούσματα, η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσε πολίτες, οι οποίοι δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο επείγουσα, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. «Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκόμων της λατινοαμερικανικής χώρας.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι προχώρησε σε πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων, κάτι το οποίο διευκόλυνε την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τα σύνορα της χώρας είναι ανοιχτά εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα σ’ όλη τη χώρα, ανεξάρτητα των επιμέρους επιδημιολογικών συνθηκών.

Από την αρχή της πανδημικής κρίσης, η Χιλή μετράει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κρούσματα, καθώς και περισσότερους από 30.000 θανάτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός πληθυσμός προσεγγίζει τα 19 εκατομμύρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News