Κόσμος Κυριακή 14/03/2021, 11:51
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της άνοιξης «βλέπει» ο υπ. Υγείας

Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της άνοιξης «βλέπει» ο υπ. Υγείας

Την εκτίμηση ότι οι εμβολιασμοί και οι πιο αυστηροί περιορισμοί θα συμβάλλουν στην βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στο τέλος της άνοιξης εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία σημείωσε αύξηση κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα και αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της εξάπλωσης των μεταλλαγμένων στελεχών. «Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να θεωρούμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των κρουσμάτων θα μειωθεί» ανέφερε ο Σπεράντσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Προειδοποίησε παράλληλα πως οι επόμενες εβδομάδες «δεν θα είναι καθόλου εύκολες».

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού αφορούσε το 54% των κρουσμάτων, όμως πλέον το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό.

Την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή εθνικού lockdown στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και επέβαλε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις οι οποίες αφορούν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News