Κόσμος Παρασκευή 25/10/2024, 12:19
ΚΟΣΜΟΣ

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Αγκυρα

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Αγκυρα

Τo PKK ανέλαβε σήμερα, Παρασκευή, την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα της Τετάρτης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ), κοντά στην Αγκυρα, με 7 νεκρούς και 22 τραυματίες. 

Δύο δράστες –ένας άνδρας και μία γυναίκα– πραγματοποίησαν την Τετάρτη επίθεση με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας 22, προτού πέσουν νεκροί οι ίδιοι νεκροί. 

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει πως οι δύο δράστες διείσδυσαν στην Τουρκία από τη Συρία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από το Καζάν, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε να εξαλείψει την τρομοκρατία στην πηγή της στη Συρία. 

Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει από χθες, Πέμπτη, πως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ευθυνόταν για την επίθεση που άφησε πίσω πέντε νεκρούς και πάνω από 20 τραυματίες. Σε αντίποινα, εξαπέλυσαν από το βράδυ της Τετάρτης πλήγματα εναντίον του PKK στο βόρειο Ιράκ και συμμάχων του στη Συρία.

Από χθες, Πέμπτη, το βράδυ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «ενέτειναν σημαντικά τις αεροπορικές και τις χερσαίες επιθέσεις τους στη βόρεια και την ανατολική Συρία», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκανε λόγο σήμερα για 27 αμάχους νεκρούς στους τουρκικούς βομβαρδισμούς. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News