Κόσμος Πέμπτη 24/10/2024, 21:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρώην και νυν αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας κατηγορούνται για απάτη

Ρωσία: Πρώην και νυν αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας κατηγορούνται για απάτη

Έναν νυν και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό ενέργειας συνέλαβαν την Πέμπτη Ρώσοι επιθεωρητές στο πλαίσιο έρευνας για απάτη στη βιομηχανία άνθρακα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Sergei Mochalnikov, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του από τον Απρίλιο του 2022, και ο Anatoly Yanovsky, ο οποίος υπηρέτησε από το 2008 έως το 2021, τέθηκαν υπό κράτηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγές των διωκτικών αρχών, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Το υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε τις ενέργειες εναντίον του νυν και του πρώην αναπληρωτή υπουργού χωρίς να τους κατονομάσει. Το υπουργείο δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι συνδράμει τις αρχές επιβολής του νόμου στην έρευνα.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με απάτη που συνδέεται με το κλείσιμο ανθρακωρυχείων, ανέφερε το Interfax. Και οι δύο άνδρες ήταν υπεύθυνοι για τη βιομηχανία άνθρακα στις θέσεις τους στο υπουργείο.

Η οικονομική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι μαζί με τον Mochalnikov είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Ανέφερε ότι οι άμεσες ζημιές στην υπόθεση ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ρούβλια (5 εκατομμύρια δολάρια), ενώ οι έμμεσες ζημιές ανέρχονται σε 12 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Ούτε ο Mochalnikov ούτε ο Yanovsky ήταν διαθέσιμοι για σχόλια, και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δεν επιβεβαίωσε αμέσως τις συλλήψεις.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News