Κόσμος Τετάρτη 23/10/2024, 17:12
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (vid)

Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς στην Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (vid)

Τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, μπροστά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS στην Άγκυρα, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους», λέγοντας πως η επίθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πυροβολισμούς μετά την έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 16:00.

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, με επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News