Κόσμος Δευτέρα 21/10/2024, 20:20
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Putin – Guterres στο περιθώριο της συνόδου των BRICS στο Καζάν

Συνάντηση Putin – Guterres στο περιθώριο της συνόδου των BRICS στο Καζάν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα, στο περιθώριο της συνόδου των BRICS για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS που διοργανώνει η Ρωσία στο Καζάν την Πέμπτη, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Yuri Ushakov, ενώ σημείωσε ότι στο περιθώριο της συνόδου ο Putin θα έχει επτά διμερείς συναντήσεις, μία εκ των οποίων με τον Guterres.

Στο Καζάν θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες από 36 χώρες – 22 από αυτές εκπροσωπούνται από αρχηγούς κρατών – και έξι διεθνείς οργανισμούς, δήλωσε ο Ushakov.

Ο Putin θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi και τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping την Τρίτη και με τον Ιρανό πρόεδρο Masoud Pezeshkian και τον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan την Τετάρτη.

Η σύνοδος κορυφής των BRICS, την οποία φιλοξενεί η Ρωσία και η οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, αποτελεί απόδειξη ότι οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία έχουν αποτύχει, θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News