Κόσμος Σάββατο 19/10/2024, 22:17
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Κάμαλα Χάρις: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός μετά τον θάνατο του Σινουάρ

Κάμαλα Χάρις: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός μετά τον θάνατο του Σινουάρ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο ιθύνων νους της επίθεσης που προκάλεσε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί μια ευκαιρία για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό δημιουργεί ένα άνοιγμα το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευθούμε πλήρως προκειμένου να αφοσιωθούμε στον τερματισμό αυτού του πολέμου και στο να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τους ομήρους», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους.

«Σε σχέση με τα θέματα στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα σε εκείνη την περιοχή, ποτέ δεν ήταν εύκολο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπουμε. Θα είναι πάντα δύσκολο», τόνισε

Όστιν προς Ισραήλ: Περιορίστε τα πλήγματα στη Βηρυτό

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο οποίος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να δουν το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν.

«Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι υπερβολικά υψηλός», είπε. «Θα θέλαμε να δούμε το Ισραήλ να περιορίζει μερικά από τα πλήγματά του στη Βηρυτό και γύρω από αυτήν και θα θέλαμε να δούμε μια μετάβαση σε διαπραγματεύσεις που θα επιτρέψουν στους αμάχους και των δύο πλευρών να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News