Κόσμος Πέμπτη 17/10/2024, 19:03
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Η συμβολή του Fit for Future στην απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού δικαίου

ΕΕ: Η συμβολή του Fit for Future στην απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού δικαίου

Σήμερα, η πλατφόρμα «Fit for Future» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου αποτελούμενη από ενδιαφερόμενα μέρη και εκπροσώπους όλων των κρατών μελών, πραγματοποίησε την τελευταία της συνεδρίαση ολομέλειας στο πλαίσιο της τρέχουσας θητείας της.

Η πλατφόρμα είναι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου, αποτελούμενη από εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις και μέλη του δικτύου RegHub της Επιτροπής των Περιφερειών. Δημιουργήθηκε το 2020 για να συμπληρώσει τις προσπάθειες της Επιτροπής για απλούστευση των κανονιστικών ρυθμίσεων και, κατά την τετραετή θητείας της, εξέδωσε 41 γνωμοδοτήσεις που περιείχαν 260 συγκεκριμένες προτάσεις  για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Το 2024 παρουσίασε προτάσεις για την απλούστευση της νομοθεσίας της ΕΕ, μεταξύ άλλων όσον αφορά τις υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων, την περαιτέρω ψηφιοποίηση και την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας και των προγραμμάτων της ΕΕ.

Ο κ. Μάρος Σέφτσοβιτς, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τις Διοργανικές Σχέσεις και τη Διερεύνηση Προοπτικών, δήλωσε σχετικά: «Την τελευταία τετραετία, η πλατφόρμα Fit for Future βοήθησε σημαντικά το έργο της Επιτροπής για την απλούστευση και τη μείωση του διοικητικού φόρτου. Χάρη στις συλλογικές προσπάθειες των μελών της, τις 41 γνωμοδοτήσεις και τις 260 ειδικές προτάσεις της, η πλατφόρμα μάς βοήθησε να εκδώσουμε προσαρμοσμένη στο μέλλον νομοθεσία της ΕΕ και να προβλέψουμε και να ενσωματώσουμε νέες τάσεις, τεχνολογίες και κοινωνικές αλλαγές. Η πλατφόρμα ολοκληρώνει τη θητεία της, όμως οι εργασίες της θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις μελλοντικές προσπάθειες απλούστευσης και εκσυγχρονισμού της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι οποίες θα παραμείνουν στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News