Κόσμος Παρασκευή 4/10/2024, 12:40
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – Χαμενεΐ: Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό

Ιράν – Χαμενεΐ:  Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό

Κήρυγμα στη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, έκανε, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, έχοντας μάλιστα ένα τουφέκι, παρά πόδας.

«Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» τόνισε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι «τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό».

Για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου είπε ότι ήταν μια νόμιμη πράξη, το ίδιο και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

«Υπάρχει στόχος των ΗΠΑ να μετατρέψουν το Ισραήλ σε πύλη για την εξαγωγή ενεργειακών πόρων από την περιοχή προς την Ευρώπη», ισχυρίστηκε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ενώ ανέφερε ότι «το Ισραήλ δεν θα κερδίσει ποτέ τη Χαμάς ούτε τη Χεζμπολάχ», τονίζοντας πως η αντίσταση δεν θα καμφθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η απάντηση του Ισραήλ θα μπορούσε να περιλαμβάνει πλήγμα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Το νότιο προάστιο της Βηρυτού Νταχίγιε, προπύργιο της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δέχθηκε νέα πλήγματα κοντά στα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αφού το Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε ορισμένες περιοχές, όπως δήλωσαν κάτοικοι και πηγές ασφαλείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Μπορούμε να αποφύγουμε» ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ υπόσχεται να συνεχίσει να «πλήττει σκληρά» τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News