Κόσμος Πέμπτη 26/09/2024, 15:21
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρευνα για ισλαμοφοβική κυβερνοεπίθεση σε Wi -Fi σιδηροδρόμων

Βρετανία: Έρευνα για ισλαμοφοβική κυβερνοεπίθεση σε Wi -Fi σιδηροδρόμων

Ισλαμοφοβικό μήνυμα είδαν χθες Τετάρτη επιβάτες μεγάλων σιδηροδρομικών σταθμών της Βρετανίας, όταν προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες Wi-Fi. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για κυβερνοεπίθεση.

Το σύστημα Wi-Fi, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος επικοινωνιών Telent, τέθηκε γρήγορα εκτός λειτουργίας αφού οι επιβάτες δήλωσαν ότι εμφανίστηκε ένα μήνυμα που αναφερόταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι εντάσεις στη Βρετανία αναζωπυρώθηκαν το καλοκαίρι με ένα κύμα αντιμουσουλμανικών ταραχών σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών, μια επίθεση για την οποία αρχικά κατηγορήθηκε ψευδώς ένας ισλαμιστής μετανάστης μετά από παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Network Rail τον όμιλο που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο, προκειμένου να διερευνήσει το ισλαμοφοβικό περιστατικό κυβερνοασφάλειας.

Η Network Rail δήλωσε ότι το Wi-Fi παρέμεινε εκτός λειτουργίας μετά το περιστατικό σε 19 σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των London Bridge και London Euston, καθώς και των Manchester Piccadilly και Edinburgh Waverley.

Η Telent ανέφερε σε δήλωσή της ότι κανένα προσωπικό δεδομένο δεν είχε επηρεαστεί από το hacking, προσθέτοντας ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Παράλληλα ανέφερε ότι είχε γίνει μη εξουσιοδοτημένη αλλαγή στη σελίδα προορισμού του Network Rail, που παρέχεται από την Global Reach, από νόμιμο λογαριασμό διαχειριστή.

«Για προληπτικούς λόγους, η Telent ανέστειλε προσωρινά κάθε χρήση των υπηρεσιών της Global Reach, ενώ ερευνά το αν επηρεάζονται άλλοι πελάτες της Telent», πρόσθεσε.

Η Network Rail σημείωσε ότι το δίκτυο Wi-Fi θα αποκατασταθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μόλις ολοκληρωθούν οι τελικοί έλεγχοι ασφαλείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News