Κόσμος Δευτέρα 23/09/2024, 16:40
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Λίβανος: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων

Λίβανος: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων

Τουλάχιστον 182 είναι οι νεκροί και 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, μετά το εκτεταμένο κύμα ισραηλινών επιδρομών σήμερα Δευτέρα στον νότιο Λίβανο κατά στόχων της Χεζμπολάχ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες από τα σημερινά πλήγματα του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους πολίτες να εκκενώσουν τις περιοχές όπου, όπως ανέφερε, η οργάνωση αποθήκευε όπλα. Οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται εν μέσω κλιμάκωσης των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών έπειτα από σχεδόν ένα έτος συγκρούσεων, καθώς το Ισραήλ εστιάζει στα βόρεια σύνορά του, όπου η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της Χαμάς, η οποία πολεμά με το Ισραήλ στη Γάζα.

Το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, καθώς τα ισραηλινά αεροσκάφη ετοιμάζονται να επιτεθούν σε στρατηγικές θέσεις της Χεζμπολάχ όπου -όπως υποστηρίζει το Ισραήλ- σε σπίτια βρίσκονται κρυμμένα όπλα.

Μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας

«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις μας στον Λίβανο, η δράση θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας να επιστρέψουν οι κάτοικοι του Βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σήμερα. Κάλεσε παράλληλα τους Ισραηλινούς να δείξουν ψυχραιμία.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι μέχρι στιγμής περισσότεροι από 300 στόχοι της Χεζμπολάχ έχουν χτυπηθεί μετά την προειδοποίηση ότι επίκεινται αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια στον Λίβανο. Σε απάντηση, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News