Κόσμος Δευτέρα 23/09/2024, 13:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ζητά να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι

Ρωσία: Ζητά να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι θα μελετήσει αυτό που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «σχέδιο νίκης» για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, όταν και εφόσον δοθούν επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αυτή την εβδομάδα και στους δύο πιθανούς διαδόχους του, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του οποίου ο Ζελένσκι θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αύριο Τρίτη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει μέχρι στιγμής κρατήσει κρυφές τις λεπτομέρειες του σχεδίου, βάσει του οποίου ο Ζελένσκι θα προσπαθήσει να πείσει την Ουάσινγκτον και άλλους συμμάχους να παράσχουν περαιτέρω και μεγαλύτερη βοήθεια στη χώρα του, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τη Μόσχα να τερματίσει τη σύγκρουση με όρους αποδεκτούς από το Κίεβο.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προτείνει να προσκληθεί η Ρωσία σε μια Σύνοδο Κορυφής για να συζητηθεί η επίλυση της σύγκρουσης βάσει του νέου σχεδίου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία του Ζελένσκι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αναλύουμε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Εάν εμφανιστούν σχετικές πληροφορίες σε επίσημες πηγές, θα τις εξετάσουμε φυσικά. Υπάρχουν πολλές αντιφατικές και αναξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτό εκεί έξω, οπότε είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό».

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Aπορρίπτει το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News