Κόσμος Παρασκευή 20/09/2024, 16:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό – Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαζμπολάχ

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό – Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαζμπολάχ

(upd) «Στοχευμένη επίθεση» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, δήλωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας στο Λίβανο, έπληξε στόχους κοντά σε βασικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της πόλης, σηματοδοτώντας μια απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ των πλευρών.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν μια έκρηξη στα νότια προάστια της Βηρυτού που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ και είδαν καπνό να υψώνεται πάνω από την περιοχή.

Η τηλεόραση al-Manar της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τα νότια προάστια, γνωστά ως Dahiyeh, είχαν υποστεί επιθετική ενέργεια. Μάρτυρες του Reuters άκουσαν θόρυβο από αεροσκάφη πάνω από την πόλη περίπου την ώρα της επίθεσης.

Η σύγκρουση, που πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο στη Γάζα, εντάθηκε σημαντικά αυτή την εβδομάδα, με τη Χεζμπολάχ να υφίσταται μια πρωτοφανή επίθεση κατά την οποία ανατινάχθηκαν βομβητές και ασύρματοι που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της, σκοτώνοντας 37 άτομα και τραυματίζοντας χιλιάδες.

Στόχος της ισραηλινής επίθεσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ήταν, όπως λέγεται, ο Ιμπραχίμ Ακίλ ο οποίος είχε θέση διοικητή στους επιχειρησιακούς βραχίονες της Χεζμπολάχ.

Από το τελευταίο πλήγμα των Ισραηλινών στη Βηρυτό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οχτώ άτομα και τραυματίστηκαν άλλα τουλάχιστον 59. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ιμπραχίμ Ακίλ είναι μεταξύ των νεκρών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: 150 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο με στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News