Κόσμος Πέμπτη 19/09/2024, 10:19
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οκτώ τραυματίες από δύο ρουκέτες προερχόμενες από τον Λίβανο

Ισραήλ: Οκτώ τραυματίες από δύο ρουκέτες προερχόμενες από τον Λίβανο

Tουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ανω Γαλιλαία το πρωί της Πέμπτης όταν δύο ρουκέτες προερχόμενες από τον Λίβανο έπληξαν την περιοχή, σε επίθεση που σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποδίδεται από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Κατά πληροφορίες επρόκειτο για αντιαρματικές ρουκέτες, όπλο που χρησιμοποιεί συχνά η Χεζμπολάχ.

Αμεση ήταν η απάντηση από το ισραηλινό πυροβολικό και την αεροπορία, με πλήγματα στις τοποθεσίες από όπου προήλθαν οι πύραυλοι, σύμφωνα πάντα με τα ισραηλινά μέσα.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για επίθεση με την υπογραφή της Χεζμπολάχ, θα πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της φιλοϊρανικής οργάνωσης με έδρα τον Λίβανο, μετά το νέο χτύπημα που υπέστη από τις εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας την Τετάρτη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε υποδομές της Χεζμπολάχ σε επτά περιοχές του νότιου Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός το πρωί της Πέμπτης.

Χτυπήθηκαν κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τη οργάνωση στις περιοχές Τσίχιν, Ταϊμπέχ, Μπλίντα, Μεΐς, Ελ Τζαμπάλ, Αλταρούν και Κφαρκέλα.

Επιπλέον, μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ χτυπήθηκε στην περιοχή Χιάμ.

«Οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν ενάντια στην απειλή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται και το μήνυμα του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, πιθανότατα το απόγευμα.

Πηγή: Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News