Κόσμος Κυριακή 15/09/2024, 21:49
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ασφαλής ο Trump μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση

ΗΠΑ: Ασφαλής ο Trump μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος Donald Trump είναι ασφαλής έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση όπου βρισκόταν, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο πρόεδρος Trump είναι ασφαλής, μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή του. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτήν τη στιγμή», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Steven Cheung.  

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη λίγο μετά από τις 2 το μεσημέρι (ώρα ΗΠΑ).

Το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αμέσως πού βρισκόταν ο Trump όταν η προεκλογική εκστρατεία εξέδωσε τη δήλωση. Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας Steven Cheung δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Trump βρισκόταν στο Palm Beach την Κυριακή, ανέφερε η Wall Street Journal. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία είναι ασφαλής μετά το περιστατικό της Κυριακής κατά το οποίο δύο άτομα αντάλλαξαν πυροβολισμούς έξω από το γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, αναφέρει η New York Post, επικαλούμενη πηγές των αρχών επιβολής του νόμου.

«Πηγές δήλωσαν ότι ο Trump δεν κινδύνευσε ποτέ», ανέφερε η εφημερίδα. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το Trump International Golf Course στο Δυτικό Παλμ Μπιτς, πρόσθεσε.

Εκπρόσωποι του γραφείου του σερίφη του Παλμ Μπιτς δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Trump τραυματίστηκε σε απόπειρα δολοφονίας στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές που φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενες στις 5 Νοεμβρίου, στις οποίες θα αναμετρηθεί με την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Kamala Harris.

Ο πρώτος πυροβολισμός κατά προέδρου των ΗΠΑ ή υποψηφίου προέδρου μεγάλου κόμματος εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες αποδείχθηκε ένα κραυγαλέο κενό ασφαλείας που ανάγκασε την Kimberly Cheatle να παραιτηθεί από διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών υπό την πίεση διακομματικών βουλευτών.

Ο Trump τραυματίστηκε στο δεξί αυτί και ένας παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τα πυρά. Ο ένοπλος, που αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Thomas Crooks, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News