Κόσμος Παρασκευή 13/09/2024, 20:45
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Κατάσχεση πλαστών αντιγράφων vintage βιντεοπαιχνιδιών αξίας 50 εκατ. ευρώ

Ιταλία: Κατάσχεση πλαστών αντιγράφων vintage βιντεοπαιχνιδιών αξίας 50 εκατ. ευρώ

Η ιταλική φορολογική αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατάσχεσε πλαστά κινεζικά αντίγραφα vintage παιχνιδομηχανών και βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980 και του 1990 αξίας σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ (55,5 εκατ. δολάρια).

Νέες εκδόσεις βιντεοπαιχνιδιών και παιχνιδομηχανών που ήταν δημοφιλείς πριν από δεκαετίες έχουν πρόσφατα επανακυκλοφορήσει σε ένα φαινόμενο γνωστό ως «retrogaming».

Η φορολογική και τελωνειακή αστυνομία Guardia di Finanza στη βορειοδυτική πόλη του Τορίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι κατέσχεσε περίπου 12.000 κονσόλες παιχνιδιών σε διάφορες επαρχίες της Ιταλίας από τα τέλη του 2023. Οι κονσόλες ήταν «όλες από την Κίνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι κονσόλες περιείχαν περισσότερα από 47 εκατομμύρια πειρατικά αντίγραφα παλαιών βιντεοπαιχνιδιών, δεν είχαν τις κατάλληλες ετικέτες υγείας και ασφάλειας που επιβάλλει η ΕΕ και ήταν εξοπλισμένες με μη πιστοποιημένες μπαταρίες και ηλεκτρικά κυκλώματα, ανέφερε η αστυνομία.

Πωλούνταν σε εμπορικά κέντρα, διαδικτυακές αγορές και ιστοσελίδες ιταλικών εταιρειών.

Εννέα άτομα, όλοι Ιταλοί υπήκοοι, τέθηκαν υπό έρευνα για διάφορα εγκλήματα που σχετίζονται με δόλια εμπορία και παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ τα βιντεοπαιχνίδια που κατασχέθηκαν καταστράφηκαν όλα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News