Κόσμος Παρασκευή 13/09/2024, 19:32
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Καμία αλλαγή στην πολιτική μας για τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν οποιαδήποτε νέα πολιτική για την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την Παρασκευή, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην άποψή μας σχετικά με την παροχή δυνατοτήτων κρούσης μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby. «Δεν θα περίμενα κάποια σημαντική ανακοίνωση από αυτή την άποψη», από τις συζητήσεις μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Joe Biden και του Βρετανού πρωθυπουργού Keir Starmer την Παρασκευή, δήλωσε ο Kirby.

Οι Biden και Starmer θα συναντηθούν σήμερα στον Λευκό Οίκο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy εκλιπαρεί εδώ και μήνες τους συμμάχους να αφήσουν την Ουκρανία να εκτοξεύσει δυτικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών ATACMS μεγάλου βεληνεκούς και των βρετανικών Storm Shadows, βαθιά μέσα στη Ρωσία.

Ο Kirby δήλωσε ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι θα θεωρήσει τη Δύση άμεσα εμπλεκόμενη στη σύγκρουση εάν η Ουκρανία εκτοξεύσει δυτικής κατασκευής πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία, αλλά ότι δεν πρόκειται για νέα στάση του Putin.

«Δεν πρόκειται για ρητορική που δεν έχουμε ξανακούσει από αυτόν», δήλωσε ο Kirby. «Έχει προφανώς αποδείξει ότι είναι ικανός για επιθετικότητα… οπότε, ναι, παίρνουμε αυτά τα σχόλια στα σοβαρά».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News