Κόσμος Δευτέρα 9/09/2024, 17:13
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Η πρόβλεψη του Politico για το χαρτοφυλάκιο του Απόστολου Τζιτζικώστα

Κομισιόν: Η πρόβλεψη του Politico για το χαρτοφυλάκιο του Απόστολου Τζιτζικώστα

Το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών εκτιμάται ότι θα ανατεθεί στον Ελληνα Επίτροπο Απόστολο Τζιτζικώστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ευρωπαϊκού τμήματος του Politico.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης «κατέστησε σαφές ότι ανέμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με αντάλλαγμα τη βοήθεια για την εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη φον ντερ Λάιεν. Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη βοήθεια της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας. Εάν οι μεταφορές από μόνες τους δεν είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν τον Μητσοτάκη, ο Τζιτζικώστας θα μπορούσε να αναλάβει την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδίως δεδομένης της εμπειρίας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών». 

Το Politico σημειώνει ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί ένας πυρετός διαβουλεύσεων για τις θέσεις της Κομισιόν, καθώς αναλόγως του χαρτοφυλακίου αυξάνεται ή όχι η φωνή της κάθε χώρας στην Ε.Ε.

Κατά τα λοιπά, το Politico προβλέπει:

  • Ο Γάλλος Τιερί Μπρετόν αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του εκτελεστικού αντιπροέδρου για τη βιομηχανία και τη στρατηγική αυτονομία.
  • Η Εσθονή Κάζα Καλλάς θα αναλάβει τη θέση της ύπατης εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.
  • Ο Ιταλός Ραφαέλε Φίττο αναμένεται να αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου για τη συνοχή, την οικονομία και την μεταπανδημική ανάκαμψη.
  • Ο Λετονός Βλάντις Ντομπρόβσκις θα αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου για τη διεύρυνση και την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
  • Η Ισπανίδα Τερέσα Ριμπέρα θα αναλάβει τη θέση της εκτελεστικής αντιπροέδρου για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.
  • Ο Κύπριος Κώστας Καδής αναμένεται να αναλάβει Επίτροπος για τη Μεσόγειο.
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News