Κόσμος Πέμπτη 5/09/2024, 19:29
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο Πούτιν να σταματήσει να μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές

Λευκός Οίκος: Ο Πούτιν να σταματήσει να μιλάει για τις αμερικανικές εκλογές

Να σταματήσει να ανακατεύεται στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. «Ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει για τις εκλογές μας, τελεία. Δεν θα έπρεπε να ευνοεί κανέναν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο Κίρμπι.  

Προηγήθηκαν δηλώσεις του Ρώσου προέδρου ότι η Μόσχα επιθυμεί τη νίκη της Δημοκρατικής, Κάμαλα Χάρις. Σε ένα περιπαικτικό, σύμφωνα με το Reuters, σχόλιο, ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε το «μεταδοτικό» γέλιο της Χάρις ως λόγο για να την προτιμήσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πούτιν χαμογέλασε όταν έκανε το σχόλιο, το οποίο προκάλεσε χειροκροτήματα από το ακροατήριο. Αναπτύσσοντας την άποψή του για τη Χάρις, ο Πούτιν είπε: «Γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά, που σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε πως ίσως αυτό να σημαίνει ότι θα αποφύγει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Σε αντίθεση, ο Πούτιν είπε πως ο Τραμπ, ως πρόεδρος, είχε επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από οποιονδήποτε άλλον ένοικο του Λευκού Οίκου πριν από αυτόν.

Οι δηλώσεις αυτές του Πούτιν έρχονται μία ημέρα μετά την απαγγελία κατηγοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος δύο στελεχών ρωσικών μέσων ενημέρωσης για φερόμενο σχέδιο να επηρεάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου διοχετεύοντας φιλορωσική προπαγάνδα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News