Κόσμος Πέμπτη 5/09/2024, 16:01
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπαιχτική δήλωση Putin: Στηρίζει την Kamala Harris

Περιπαιχτική δήλωση Putin: Στηρίζει την Kamala Harris

O Vladimir Putin δήλωσε σήμερα χαμογελαστός ότι έχει κάνει την επιλογή του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, προκαλώντας γέλιο στο ακροατήριό του. 
Αφού είχε προηγουμένως εκφράσει την προτίμησή του για μια δεύτερη θητεία του Joe Biden, ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει τώρα να κερδίσει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris τον Νοέμβριο, επειδή την έχει υποστηρίξει ο νυν Δημοκρατικός.

«Ο Biden ήταν η προτίμησή μας, αλλά εγκατέλειψε την κούρσα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σε συζήτηση του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο ρωσικό Βλαδιβοστόκ την Πέμπτη. «Αλλά συνέστησε σε όλους τους υποστηρικτές του να υποστηρίξουν την Harris, οπότε θα το κάνουμε κι εμείς», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Putin μπορούν να ερμηνευτούν και ως τρολάρισμα καθώς έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι «οντότητες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία συνέχισαν μια πολυετή επιχείρηση για να αναμειχθούν στις αμερικανικές εκλογές και να ενισχύσουν σε γενικές γραμμές τα συμφέροντα του Κρεμλίνου». Το FBI επικαλέστηκε εσωτερικά έγγραφα που ανέφεραν ότι ήταν προς το συμφέρον της Ρωσίας να εξασφαλίσει ότι ο Donald Trump ή άλλος ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα έμπαινε στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τα σχόλια αντανακλούν επίσης την άποψη του Κρεμλίνου ότι -καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εδώ και δεκαετίες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές βελτίωσης, όποιος και αν κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Putin είχε αναφέρει ότι ο Biden ήταν «προβλέψιμος» όταν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση τον Φεβρουάριο ότι θα τον προτιμούσε από τον Trump.

Ο Putin δήλωσε ότι ο Trump επέβαλε «τόσους πολλούς περιορισμούς και κυρώσεις κατά της Ρωσίας» κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρίας του. Η Harris «γελάει τόσο μεταδοτικά και εκφραστικά, αυτό δείχνει ότι τα πάει καλά» και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποφύγει παρόμοια βήματα, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News