Κόσμος Πέμπτη 5/09/2024, 11:44
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο κέντρο του Μονάχου

(upd) Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για τη ναζιστική περίοδο και στο προξενείο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πυροβόλησε ύποπτο άτομο που φέρεται να είχε πυροβολήσει δύο φορές εναντίον του Κέντρου Τεκμηρίωσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος πιστεύεται ότι πλησίασε το Κέντρο Τεκμηρίωσης με ένα όπλο στον ώμο, όταν οι αστυνομικοί που φρουρούν μόνιμα το κτίριο, τον σημάδεψαν. Στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο.

Λίγο πρίν από τις 10:00 (τοπική ώρα), η αστυνομία του Μονάχου προέβη στην εξής ανακοίνωση: «Στην περιοχή της Καρολίνενπλατς, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον υπόπτου, ο ύποπτος χτυπήθηκε». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν, ο άνδρας έπεσε νεκρός από τα πυρά.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μονάχου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 και βρίσκεται στον χώρο του πρώην «Brown House», της έδρας του ναζιστικού κόμματος στην πόλη.

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι το προξενείο του στο Μόναχο ήταν κλειστό όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Associated Press.

«Πολλές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο του περιστατικού και ξεκαθαρίζουν την κατάσταση», καταλήγει νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News