Κόσμος Δευτέρα 2/09/2024, 17:13
ΚΟΣΜΟΣ

Δεν συμμορφώνεται με την απαγόρευση στη Βραζιλία το X – «Δικτάτορας» ο δικαστής λέει ο Musk

Δεν συμμορφώνεται με την απαγόρευση στη Βραζιλία το X – «Δικτάτορας» ο δικαστής λέει ο Musk

Μέχρι να «ξεπαγώσουν» οι τραπεζικοί της λογαριασμοί στη Βραζιλία, η Starlink δεν θα συμμορφωθεί με τη δικαστική διαταγή να μπλοκάρει το X στη χώρα, όπως ενημέρωσε η ίδια η εταιρεία δορυφορικού Ιντερνετ την εθνική αρχή τηλεπικοινωνιών Anatel.

Πρόκειται για συνέχεια σε μία νομική αναστάτωση που προέκυψε με την εταιρεία του Elon Musk στη χώρα, αφότου ο δικαστής Alexandre de Moraes του Ανωτάτου δικαστηρίου της Βραζιλίας ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από όλους τους ντόπιους τηλεοπτικούς παρόχους να κλείσουν το X λόγω έλλειψης νόμιμου αντιπροσώπου της εταιρείας στη Βραζιλία. Το Χ, το οποίο επίσης βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Musk, είχε προθεσμία από τον νόμο να ορίσει νέο νόμιμο εκπρόσωπο, η οποία παρήλθε χωρίς να συμβεί τίποτα.

Η απραγία αυτή όμως οδήγησε και στο «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών της Starlink στη Βραζιλία. O ίδιος ο Musk απάντησε στο πάγωμα των λογαριασμών, αποκαλώντας τον Moraes «σατανικό δικτάτορα».

Σημειώνεται πως η απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών προκύπτει από διαφορετική νομική διαμάχη για απλήρωτα πρόστιμα, τα οποία κλήθηκε να καταβάλει το X επειδή δεν υπέβαλε συγκεκριμένα έγγραφα που ζητήθηκαν.

Σημειώνεται πως σήμερα μία πενταμελής επιτροπή του δικαστηρίου πρόκειται να αποφασίσει εάν θα τηρηθεί η απόφαση του Moraes.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επισης:

Απαγορεύτηκε το X στη Βραζιλία – Σε κίνδυνο και η Starlink

Elon Musk: Το Χ διακόπτει τις δραστηριότητες στη Βραζιλία λόγω «εντολών λογοκρισίας» από δικαστή

Κομισιόν: Κίτρινη κάρτα στο X για έλλειψη διαφάνειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News