Κόσμος Τρίτη 27/08/2024, 16:20
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η αναστολή πτήσεων προς Μέση Ανατολή

Συνεχίζεται η αναστολή πτήσεων προς Μέση Ανατολή

Όλο και περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν πτήσεις ή αποφεύγουν τον εναέριο χώρο προορισμών της Μέσης Ανατολής, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή. 

Ακολουθούν, με αλφαβητική σειρά, ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους από και προς την περιοχή.

AEGEAN AIRLINES

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Αμμάν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τη Βηρυτό έως την 1η Οκτωβρίου και το Τελ Αβίβ έως τις 26 Οκτωβρίου.

AIR ALGERIE

Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Λίβανο μέχρι νεωτέρας.

AIRBALTIC

Η airBaltic της Λετονίας ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

AIR FRANCE-KLM

Η KLM ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Η Air France ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και Βηρυτό στις 25-26 Αυγούστου μετά από μια μεγάλη ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ αλλά συνέχισε τα δρομολόγια στις 27 Αυγούστου με βάση πληροφορίες στον ιστότοπό της.

Η μονάδα χαμηλού κόστους του γαλλο-ολλανδικού ομίλου Transavia ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 31 Μαρτίου 2025 και τις πτήσεις προς το Αμμάν και τη Βηρυτό έως τις 3 Νοεμβρίου.

AIR INDIA

Ο ινδικός αερομεταφορέας ανέστειλε τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας.

CATHAY PACIFIC

Η Cathay Pacific με έδρα το Χονγκ Κονγκ ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 27 Μαρτίου 2025.

DELTA AIR LINES

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας διέκοψε τις πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Τελ Αβίβ έως τις 31 Οκτωβρίου.

EASYJET

Η βρετανική οικονομική αεροπορική εταιρεία σταμάτησε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ τον Απρίλιο και θα επαναλάβει τις πτήσεις στις 30 Μαρτίου 2025, δήλωσε εκπρόσωπος της.

IAG

Η British Airways, που ανήκει στην IAG, ανέστειλε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 28 Αυγούστου, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Ο ισπανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Vueling ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ και Αμμάν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Η Iberia Express ανέστειλε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τις 25 Αυγούστου. Δεν υπήρχε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των πτήσεων στην ιστοσελίδα της από τις 26 Αυγούστου.

ITA AIRWAYS

Η ιταλική ITA Airways παρέτεινε την αναστολή των πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

LOT

Ο πολωνικός αερομεταφορέας με σημαία της χώρας ανέστειλε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και προς Βηρυτό μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

LUFTHANSA GROUP

Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος περιλαμβάνει τους αερομεταφορείς Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Condor και Eurowings, θα επαναλάβει τις πτήσεις προς Αμμάν και Ερμπίλ από τις 27 Αυγούστου, αλλά παρέτεινε την αναστολή προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις προς Βηρυτό αναστέλλονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

RYANAIR

Η μεγαλύτερη οικονομική αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ακύρωσε τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη «λειτουργικούς περιορισμούς».

ROYAL JORDANIAN

Ο αερομεταφορέας της Ιορδανίας επανέλαβε τις πτήσεις προς τη Βηρυτό στις 27 Αυγούστου μετά από σύντομη αναστολή.

SUNEXPRESS

Η SunExpress, κοινοπραξία μεταξύ της Turkish Airlines και της Lufthansa, ανέστειλε τις πτήσεις προς Βηρυτό έως τις 17 Δεκεμβρίου.

TAROM

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας ακύρωσε τις πτήσεις στο Τελ Αβίβ στις 25-26 Αυγούστου, αφού τις συνέχισε για λίγο. Ενημέρωσε επίσης το πρόγραμμά της από και προς το Αμμάν τις ημέρες αυτές για να επιτρέψει τη χρήση παρακαμπτήριων διαδρομών. Δεν υπήρχαν νέες ενημερώσεις στην ιστοσελίδα της στις 27 Αυγούστου.

Νωρίτερα είχε παρατείνει την αναστολή των πτήσεων προς Βηρυτό έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

UNITED AIRLINES

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανέστειλε τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για το ορατό μέλλον για λόγους ασφαλείας.

Ειδοποιήσεις για τον εναέριο χώρο του Λιβάνου

Η Βρετανία ενημέρωσε τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες να μην εισέρχονται στον εναέριο χώρο του Λιβάνου από τις 8 Αυγούστου έως τις 4 Νοεμβρίου, επικαλούμενη «πιθανό κίνδυνο για την αεροπορία από στρατιωτική δραστηριότητα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News