Κόσμος Κυριακή 25/08/2024, 22:20
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ

Αμερικανός αξιωματούχος: Παρείχαμε πληροφορίες στο Ισραήλ για τα πυρά της Χεζμπολάχ

Αμερικανός αξιωματούχος: Παρείχαμε πληροφορίες στο Ισραήλ για τα πυρά της Χεζμπολάχ

Οι ΗΠΑ βοήθησαν τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί την εκτόξευση ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην οποία προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αλλά δεν επενέβησαν άμεσα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενεπλάκησαν στα προληπτικά πλήγματα του Ισραήλ. Παρείχαμε πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση για την παρακολούθηση των πληγμάτων που έφθαναν από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι η αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση αυτών των επιθέσεων «δεν ήταν απαραίτητη».

Περίπου την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν έφθασε στο Τελ Αβίβ όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με ανώτερους Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Εντωμεταξύ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διέταξε την παρουσία δύο ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε την Κυριακή το Πεντάγωνο, ενισχύοντας την αμερικανική στρατιωτική παρουσία εν μέσω της αύξησης των περιφερειακών εντάσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Νασράλα: Στο στόχαστρο ήταν στρατιωτική βάση κοντά στο Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News