Κόσμος Δευτέρα 19/08/2024, 18:06
ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο Μάικ Λιντς μεταξύ των αγνοουμένων

Ναυάγιο στη Σικελία: Ο Μάικ Λιντς μεταξύ των αγνοουμένων

Ο Μάικ Λιντς, ιδρυτής της Autonomy Corporation ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στη Βρετανία, είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγός του Αντζελα Μπακάρες έχει διασωθεί από το ναυάγιο, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται επίσης δύο Αμερικανοί και ένας Καναδός. Η πληροφορία ότι αγνοείται δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία του Λιντς.

Το πολυτελές κότερο υπό βρετανική σημαία με 22 επιβάτες βυθίστηκε τα ξημερώματα ενώ ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από τη Βόρεια ακτή της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Τσεφαλού. Σύμφωνα με το Ιταλικό Λιμενικό Σώμα, στο ιστιοφόρο επέβαιναν 12 τουρίστες και 10 μέλη του πληρώματος. Το ιστιοφόρο φαίνεται ναναυάγισε μέσα σε λίγα λεπτά αφού ανεμοστρόβιλος έσπασε το κατάρτι, προκαλώντας την ανισορροπία του σκάφους και την σχεδόν άμεση βύθισή του. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και από ένα κότερο που αμέσως επενέβη, ενώ στην περιοχή συμβάλλουν στις έρευνες ελικόπτερα αλλά και πολίτες με ταχύπλοα σκάφη. Μεταξύ των διασωθέντων και ένα μωρό 1 έτους.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο για 6 αγνοούμενους, ενώ επιβεβαιωμένο θύμα είναι ο μάγειρας του κότερου.

Διαβάστε επίσης:

«Αθώος» – Μετά την πτώση, δικαίωση για τον Bill Gates της Βρετανίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News