Κόσμος Πέμπτη 15/08/2024, 20:35
ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρακτώδεις βροχές στη Μαγιόρκα – Ακυρώσεις πτήσεων και εκκενώσεις οικισμών (vid)

Καταρρακτώδεις βροχές στη Μαγιόρκα – Ακυρώσεις πτήσεων και εκκενώσεις οικισμών (vid)

Καταρρακτώδεις βροχές σε όλα τα νησιά των Βαλεαρίδων της Ισπανίας έχουν πλημμυρίσει δρόμους, ανάγκασαν ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους και πτήσεις να ακυρωθούν, ενώ στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας αναπτύχθηκε στη Μαγιόρκα για να βοηθήσει την κατάσταση.

Η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε σήμερα Πέμπτη πορτοκαλί συναγερμό σε ολόκληρη την περιοχή λόγω του υψηλού κινδύνου καταιγίδων, αφού τον υποβάθμισε από κόκκινο νωρίτερα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι αναμένουν ότι τα χειρότερα της καταιγίδας θα έχουν περάσει, έχοντας παροτρύνει τον κόσμο την Τετάρτη να παραμείνει στα σπίτια του.

«Απαγορεύεται η εκτέλεση υπαίθριων δραστηριοτήτων», ανέφερε μια ανάρτηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter.

Οι περιφερειακές πυροσβεστικές δυνάμεις δήλωσαν στο X ότι είχαν αποκλείσει περιοχές στο κέντρο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα και εκκένωσαν 29 άτομα από ένα τρένο στη γραμμή μεταξύ Πάλμα και Μανάκορ λόγω των πλημμυρών.

Περισσότερες από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλα τα αεροδρόμια των Βαλεαρίδων Νήσων από την έναρξη της καταιγίδας την Τετάρτη και οι καθυστερήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, δήλωσε η ισπανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Aena.

Η αστυνομία της Πολιτικής Φρουράς δήλωσε την Πέμπτη ότι εκκένωσε δώδεκα άτομα από την πόλη Soller στη Μαγιόρκα λόγω των πλημμυρών.

Η περιφερειακή υπηρεσία έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι δέχθηκε περίπου 180 κλήσεις για περιστατικά που σχετίζονται με τις καταιγίδες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί Φορμεντέρα την Τετάρτη και ένας ψαράς διασώθηκε από την ισπανική ακτοφυλακή, πρόσθεσε.

Η ισπανική στρατιωτική μονάδα έκτακτης ανάγκης (UME) ανέφερε ότι είχε αναπτυχθεί για να εκτιμήσει την κατάσταση και να παράσχει υποστήριξη στις πολιτικές αρχές, αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News