Κόσμος Τρίτη 13/08/2024, 22:15
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε παραγκούπολη του Καράκας

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο βρέφη. Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 22 τραυματίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της καταστροφής δείχνουν διαρροή υγραερίου

Βενεζουέλα: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε παραγκούπολη του Καράκας

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης αερίου που προκάλεσε την κατάρρευση σπιτιού σε γειτονιά του ανατολικού Καράκας. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 11 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον Εκτορ Ροντρίγκες, κυβερνήτη της πολιτείας Μιράντα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας και συνοικία Πεταρί, η μεγαλύτερη παραγκούπολη στη Λατινική Αμερική, «δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας αυτού του συμβάντος. Δυστυχώς, έχουμε οκτώ νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο βρέφη».

Βενεζουέλα: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε παραγκούπολη του Καράκας-1
AP Photo/Matias Delacroix

Οι τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία ενώ σώοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του κτιρίου ένας ενήλικας και δύο παιδιά. Στο κτίριο που κατέρρευσε ζούσαν πολλές οικογένειες, είπε ο κυβερνήτης.

 

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία για τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είτε επρόκειτο για έκρηξη φιάλης αερίου είτε για συσσώρευση υγραερίου λόγω διαρροής, εκδοχή που θεωρείται και η πιο πιθανή.

Βενεζουέλα: Οκτώ νεκροί από έκρηξη σε παραγκούπολη του Καράκας-2
AP Photo/Matias Delacroix
 

Ο Εκτορ Ροντρίγκες διαβεβαίωσε ότι οι διασώστες και μέλη των υπηρεσιών πρόνοιας παραμένουν στο σημείο, όπως και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News