Κόσμος Τρίτη 13/08/2024, 15:20
ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα του FBI για παραβίαση εσωτερικών επικοινωνιών του Τραμπ από το Ιράν

Έρευνα του FBI για παραβίαση εσωτερικών επικοινωνιών του Τραμπ από το Ιράν

Το FBI διεξάγει έρευνα μετά από αναφορές συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ για την προεκλογική του εκστρατεία, ότι οι εσωτερικές τους επικοινωνίες παραβιάστηκαν, κατηγορώντας την ιρανική κυβέρνηση.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι η Microsoft είχε ενημερώσει τα στελέχη της εκστρατείας του ότι το Ιράν είχε χακάρει έναν από τους ιστότοπούς της. Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν ήταν «σε θέση να αποκτήσει μόνο δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες».

Το FBI ερευνά επίσης ένα φερόμενο χάκινγκ με στόχο τους συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, ανέφερε χθες Δευτέρα η Washington Post.

Το FBI ξεκίνησε την έρευνα τον Ιούνιο, όταν ο Μπάιντεν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία, υποπτευόμενο ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις απόπειρες υποκλοπών από αμερικανικές προεδρικές εκστρατείες, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η Χάρις έγινε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, αφού ο Μπάιντεν απέσυρε την υποψηφιότητά του τον περασμένο μήνα.

Η ιρανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι χάκαρε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Οι συνεργάτες του Τραμπ υπέδειξαν έκθεση την Παρασκευή από ερευνητές της Microsoft που ανέφερε ότι χάκερς που συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση προσπάθησαν να παραβιάσουν τον λογαριασμό ενός «υψηλόβαθμου αξιωματούχου» της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας τον Ιούνιο.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι χάκερ κατέλαβαν έναν λογαριασμό που ανήκε σε έναν πρώην πολιτικό σύμβουλο και στη συνέχεια τον χρησιμοποίησαν για να στοχοποιήσουν τον αξιωματούχο. Δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις ταυτότητες των στόχων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News